Kukkaisviikonloppu - hukkaan heitettyä rahaa

Maanantai 4.6.2012 - Kauko Niemi


Loputtomat jonot kukkakaupoissa, jokaisessa alepassa puolinuukahtaneita ruusuja, joka toisella vastaantulijalla kukkapaketti kainalossa. Se oli jokavuotisen touko- kesäkuun viikonvaihteen kukkakauppiaiden sesonki.

Kukat kuuluvat luontoon, eikä kauppiaiden kassojen lihottamiseksi. Olen ihaillut, nuuhkinut, kuvannut varmaan satoja jopa tuhansia kukkia luonnossa. Facebook on täynnä ihailtavan kauniita kukkakuvia luonnosta.

Kaupan kukat eivät minua ilahduta missään muodossa eikä missään tilanteessa. Etenkin kun tiedän, että se on vain kallis, opittu tai protokollan mukainen tapa muistaa, kun ei parempaakaan ideaa ole keksitty.

Tarkemmin muistellessa mieleeni ei palaudu yhtään sellaista tilannetta, jossa joskus minulle annettu kukka olisi jättänyt mitään pysyvää jälkeä mieleeni.

Kalliin kukkapuskan ilo, jos se sellaista jollekin tuottaa, jää aina lyhyeen. Leikkokukkien pirteys sammuu jo useimmiten kauppamatkalla ja viimeistään parinpäivän päästä. Ovathan ne olleet jo matkalla ties kuinka kauan ja kuinka kaukaa.

Saman summan voi antaa vaikka rahana, lahjakorttina tai lahjoittaa sankaria lähellä olevaan hyötykäyttöön.

Maailman kuulu viulisti Anne Sophie Mutter lähti pari viikkoa sitten konsertin jälkeen Helsingin Musiikkitalolta mustalla mersulla kohti hotelliaan. Suuri kukkapuska jäi järjestävälle seuralle (ehkä kierrätykseen seuraavan illan esiintyjää varten). Mutter ei kukkia halunnut mukaansa, mutta muodollisuus tuli täytettyä. Kovin olisi epäkäytännöllistä ollutkin raahata isoa kimppua mukanaan.

Sen sijaan eilen illalla kukkaviikonlopun päätteeksi tyytyväisenä huomioin Helsingin Tuomiokirkossa, kun Helsingin Urkukesän avajaiskonsertin esiintyjille annettiin joku pieni kuihtumaton muistopaketti runsaiden aplodien kera.

Toivottavasti minun arkulla sitten aikoinaan ei näitä turhuuksia nähdä puolen tunnin takia. (ilmoitan kyllä, jos mieli muuttuu)


Avainsanat: kukka, protokolla, tapa


Kommentit

4.6.2012 12.29  My fair lady

Myönnän kyllä, että leikkokukista koituva ilo on lyhytaikainen, mutta ei sitä pidä aliarvioida eikä yhden mielipidettä pidä yleistää. Minua voi ilahduttaa kukilla isostikin aina sopivan tilaisuuden tullen - hautajaisiin vien kukkia surua lievittääkseni - mutta onko omalla arkullani kukkia, se on jälkeenjäävien asia.

4.6.2012 12.48  Kauko Niemi

Olet oikeassa - Tämä juttu on juuri siksi julkaistu minun blogina ja tasan minun mielipiteenäni. Tiedostan hyvin, että on ihmisiä, joiden polvet notkahtavat ja sydän sekoaa jokaisesta saadusta kukkasesta.

13.6.2012 8.21  M. Lahtinen

Surullista, ettet osaa nauttia kauniista kukista vaan otat lahjat mieluummin vastaan puhtaana käteisenä tai lahjakorttina. Kuvastaa hyvin niitä arvoja, jotka tätä maailmaa nykyisin pyörittävät.
Minua kukat ovat ilahduttaneet ihan jokainen kerta. Vaikka kauneus on katoavaista, niin siitä kannattaa opetella nauttimaan sen aikaa kuin sitä kestää.

13.6.2012 8.30  Kauko Niemi

Tarkennan nyt vielä, että nautin kukkien kauneudesta suunnattomasti niiden omassa luonnollisessa ympäristössä - luonnossa.
Paras lahja on toisen aito läsnäolo ilman muodollisia kukkia tai lahjoja.

13.6.2012 9.30  Kukkanen

Ankea on hauta, jossa ei yhtään kukkaa ole, vaikka monesti ajattelenkin, että olisipa vainaja saanut nuo kukat jo eläissään! En minäkään kannata kukkien rahtaamista toiselta puolelta maailmaa, vaan hankin ihania kotimaisia kukkasia. Eikä sieltä luonnosta löydy sellaisia kukkia, joita löytyy kukkakaupasta. Eläköön ihanat kukat kaikissa muodoissaan! :D


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini