Kuinka usein sinua on häiritty seksuaalisesti

Perjantai 22.7.2016 klo 15.21 - Kauko Niemi


Kun olen viikon sisällä lukenut ties kuinka monta uutista seksuaalisesta häirinnästä, festareilla, lähetystöissä, muuten vaan kadulla, vastaanottokeskuksissa, siis ihan joka paikassa ja kaiken aikaa.

Kun istun uutisten jälkeen kannon nokassa keskellä metsää, niin väkisin ryhtyy miettimään, että millaista on luonnon eläinten toistensa häirintä seksuaalisesti. Vai onko tämä ilmiö ihmisen ihan oma keksintö. Olemmehan yksi laji luonnossa.

Miksi seksuaalisesta häirinnästä on tullut parin kolmen vuoden sisällä yllättäen niin yleistä, kun se nyt on. Ehkäpä se perussyy on rohkeus kokeilla kepillä jäätä. Häpeän tunne on hävinnyt tässäkin asiassa.

Eihän se kovin selvää ole lakikaan sitä tulkitsevien mielestä, milloin on kyse seksuaalisesta häirinnästä ja milloin ei. Milloin ja miten se voidaan näyttää toteen.

Luomakunnan perusasioihin kuuluu pariutuminen. Naiset käyttävät tuhottomasti aikaa ja rahaa näyttääkseen houkuttavalta. Paljasta pintaa tarjoillaan aina enemmän ja enemmän. Joidenkin on jopa turvauduttava silikoneihin ja bokseihin. Markkinamiehet keksivät kaiken aikaa uusia tuotteita, joilla seksikkyyttä voidaan nostaa, ainakin mielikuvissa. Toki on niitä ihmisiä miehissäkin, joille luonnon antimet eivät riitä.

Flirttailussa käytettävä puhe ja äänenpainot ja kehon kieli vaihtelevat suuresti eri kulttuureissa jopa maantieteellisin aluein samassakin kulttuureissa. Jokainen koiran omistaja tietää mitä kehonkieli koiran kommunikaatiossa merkitsee. Koira ei vaan osaa kovin paljoa valehdella, eikä teeskennellä.

Oma lukunsa on, kun kännissä ja kiimaisena örvelletään ja mennään yhdessä bajamajaan. Seuraavan aamun morkkis yllättää, eikä aina muisteta mitä oikeesti tapahtui. Varmuuden vuoksi on paras tehdä ilmoitus raiskauksesta ja yrittää olla kaikin puolin syytön ja vetäytyä tilanteesta.

Kuinka paljon koko polemiikista on itseaiheutettua. Ensin tavoitellaan konstilla millä hyvänsä korostaa seksuaalisuutta ja näyttävyyttä ja jos joku ”väärä” ihminen meneekin vipuun, aletaan heti syyttää seksuaalisesta häirinnästä.

Tämä ei ole puolustuskirjoitus seksuaaliselle häirinnälle, vaan vastuun korostamista omille teoille, itse aiheutetuille seurauksille. Ettei jokaista flirttiä tarvitse ratkoa raastuvassa, kun ei itse osaa vetää rajoja käytökselleen.

Kokonaan eri asioita ovat ne tapaukset, joissa toisella osapuolella on 100 prosenttinen toiminnallisuus, yllättäen ja tilaamatta. Mutta kun kaksi henkilöä etenee ”keskustellen”, niin molemmilla on vastuu mihin suuntaan asiat kehittyvät.

Ja vastaukseni otsikkoon – en ole koskaan kokenut, vaikka joskus jopa hieman olen toivonutkin.

 

 

Avainsanat: seksuaalinen häirintä, seksi,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini