17500 osuman kakkasota

Tiistai 27.4.2010 - Kauko Niemi

Lyhytkin nettiselailu osoittaa, että koirankakkasota käy kiivaana joka keväiseen tyyliin. Hetkessä löytyy noin 17500 osumaa ja niistäkin suurin osa keskustelupalstoja, joissa sanan säilää ei ole säästelty.

Onko todella pakko edetä näin? Ei ole, jos otamme mallia nokialaisista Johanna Hulkosta ja Jussi Kallioniemestä ja tekisimme jotakin konkreettista asian eteen kuten koirankakkaroskis.

Mielenkiinnolla odotan asian etenemistä. Lähtö on ollut jo kiitettävää. Erityisen suurella mielenkiinnolla odotan niitä koirankakkaroskiksia, jotka ovat pystytetty ei-koiratalouksiin. Varmasti tehokas tapa pitää lähialue siistinä.

Suurin vastuu on edelleen koiranomistajalla. Valitettavasti näitä vastuuttomia koiraihmisiä on liian paljon, jotka tulkitsevat vallitsevia käytäntöjä miten sattuu ja saavat teoillaan paska-puheet vauhtiin.

Kuulen jo korvissani, että minähän en teidän paskatalkoisiinne osallistu. Valitettavasti nämä samat henkilöt eivät osallistu mihinkään muuhunkaan talkoisiin, vaan ovat sitä mieltä että kunnan ja kaupungin on siivottava ilmaiseksi. Tosin siinäkin tapauksessa maksajana on verovelvollinen.

Ensi viikonlopun vappusiivoaminen maksaa meille yksin Helsingissä yli 100.000 euroa. Montakohan koiran kakkaa tuolla rahalla siivottaisiin. Ja lisäksi taloyhtiöt pesevät kusisia porttikongejaan. Viikonloppuna on siis paljon muidenkin jätöksiä kuin koiran. Viime vappuna Kaivarista kerättiin 29.000 ihmisen jättämää kuohuviinipulloa, mutta ei yhtään koiran jättämää.

Koiran jätöksethän on korjattava teiltä ja kaduilta sekä hoidetuilta alueilta, puistoista, pihoilta jne. Niin kuin jokin aika sitten blogini loppukaneetissa totesin, ettei ollut suurtakaan ideaa pussittaa koiran kakkaa hajoamattomaan kaupan hedelmäpussiin ja jättää pussi Nuuksion luontoon.

Sairaan siistiä vappua kaikille ja vapun jälkeen pystyttämään ja huolehtimaan koirankakkaroskiksista!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: koiran kakka