Teki mieli kahvia

Keskiviikko 11.7.2012 - Kauko Niemi

Kait sitä on riippuvainen ties mistä, mutta ainakin kahvista. Kahvikoneeni joutui huoltoon maanantaina ja tiistaiaamu oli siis ensimmäinen kahviton aamu.

Kone teki kyllä kahvia, mutta ei osannut enää puhdistaa itseään käynnistettäessä. Huollossa arvioitiin, että kyseessä on ohjelmistovirhe.

Tiistain edetessä alkoi kahvihammasta pakottamaan. Iltapäiväkahvin aikana lähdin kaupungille siemaisemaan töpäkät espressot pahimpaan hätään.

Lasipalatsin Java oli varma paikka saada oikeaa espressoa. Kuinka kävikään – kahvilassa tehdään kesäremonttia. Viereinen erikoiskahvi/teekauppa olisi tarjonnut takeaway-mukiin tujua ainetta, mutta haluaisin kuitenkin juoda istuen. Niin amerikkalaiseksi en ole vielä muuttunut, että muki kädessä kulkee pitkin katuja.

Olin menossa Sokokselle muutenkin, niin samalla sitten sinne kahville. Sisään astuessa minua tervehti iso kyltti, että tällä hetkellä ei voi maksaa kortilla ja kun käteistä ei ollut, niin suuntana Kiasman kahvioon.

Kiasman kahvio ei olekaan enää mikään piipahtamispaikka. Kahvikin pitää tilata pöydästä, jos jaksaisi odottaa sitä yhtä tarjoilijaa, joka hoitaa salin ja terassin. Ei kun Sanomatalon entiseen Weynis kahvioon.
Tämä mammojen suosima paikka oli nimensä arvoinen. Viisi vauvaihmistä jonossa ennen minua.

Ensimmäisten neljän minuutin aikana jono ei edennyt mihinkään, joten jatkoin matkaa.

Kohti kotia. Musiikkitalon kahvio on minulle liian kallis, joten sivuutin sen, sillä mieleeni tuli Kaffe Center Museokadulla, mistä saa kaupungin parasta espressoa. Muutaman minuutin kuluttua olen Museokadulla ja edessä oli karu viesti. Kaffee Central on lomalla heinäkuun ajan.

Sitten olikin enää yksi mahdollisuus ennen kotiovea Museokadun Marocco. Marokko tosin on tunnetumpi paikalla leivotuista korvapuusteista ja muista tuotteista kuin kahvista.

Lopputulemana oli tavallista seisonutta kahvia ja korvapuusti. Olisikohan ollut ensimmäinen kahvipulla tänä vuonna. Sen ansaitsin !


1 kommentti . Avainsanat: kahvi, pulla, espresso