4356

Keskiviikko 11.11.2009


Taas selvisi elämääkin tärkeämpi luku 4356.


Näin monta kupillista espresso-koneeni on tehnyt maistuvaista kahvia. Sen kun muuttaa tupla espressoksi a 3,5 euroa, niin teoreettinen loppulasku on 7623 euroa.

Papukiloista ei ole valitettavsti ole tietoa. Mutta papujen hinnoista on sitäkin enemmän tietoa. Suhde on omituinen suomalaiskauppojen ja keski-europpalaisten kauppojen välillä.

Saksasta ja Sveitsistä ei ole vaikeatakaan löytää käypää laatua 7-8 euroa kilo. Ranskassa pavuista pitää maksaa noin kymppi kilolta. Italia jossakin siinä välissä. Suomessa harvoin löytyy kohtuullista laatua alle 20 euroa.

Kahvilan pitäjälle espresson raaka-aine maksaa noin 15 centtia. Profiitit ovat kohdallaan. Ne ovat kohdallaan myös myös Italiassa, vaikka siellä hinta on yleensä noin 80 centtiä.

Ehkä koneeni on maksanut itsensä viidessä vuodessa.

Ja onhan siinä riittänyt päiväkahviseuraa :-)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini