Pankki otti minulta korotonta lainaa

Sunnuntai 11.4.2010 - Kauko Niemi


Millä ihmeen oikeudella pankit käsittelevät minun rahojani kuin omiaan. Käsittääkseni teknisesti ei ole mitään syytä, miksei raha voisi siirtyä pankista toiseen saman tien kuten sähköpostitkin siirtyvät ja monet muut bittivirrat.

Siirsin rahaa omalta tililtä omalle tilille eri pankkien välillä. Siirto tapahtui kiirastorstaina, jolloin se hävisi saman tien lähettävän pankin tililtä. Vastaanottavan pankin tilillä se näkyi  tiistaina. Siis viisi päivää minun rahani ei ollut kummallakaan tililläni.

Ehkä olen jossakin tilinavaussopimuksessa antanut luvan pankeille lainailla rahojani korottomasta parempiin tarkoituksiin. Maalaisjärjellä ajatellen se ei ole reilua.

Jos siirtäminen, johon en usko, kestää teknisesti useita päiviä, niin vähintään rahan tulisi näkyä jommallakummalla tilillä niin kauan kun siirtoprosessi on tehty.

Kovasti ihmettelen, että miten suuret yritykset hyväksyvät tällaisen korottoman lainan pankeille, vain onko se piensijoittaja, säästäjä joiden kohtelusta ei tarvitse olla niin nogon nuuka.

Paljonkohan pankeilla on vuorokaudessa käytössään tällaista halpaa rahaa? Summat ovat varmasti sitä luokkaa, ettei ole suurtakaan intressiä siirrellä sitä saman tien niin kauan kuin asiakkaat eivät perään huutele.

Ehkä se on otettava suurennuslasi pieneen kätöseen ja luettava millaisen sopimuksen olen pankkieni kanssa allekirjoittanut.

Avainsanat: pankki,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini