Onnistuttiinko rokotusviestinnässä

Perjantai 22.10.2021 klo 11.34 - Kauko Niemi


Rokotus.jpg

Kerään parin tunnin ajan kilometrejä autooni ja samalla kuuntelen radiota. Kaikilta kanavilta pelkkää rokottautumattomien vastuuttomuutta. Alkaa kokolailla mietityttämään, kun kukaan ei tiedä edelleenkään varsinaista totuutta – mitä tapahtuu meille rokotetuille viiden vuoden kuluessa ja mihin on unohdettu luontainen immuniteetti ja sen vaikutukset ja sen kansallinen kehittäminen. Asiallinen viestintä on muuttunut kannustavasta syyllistäväksi ja se ei toimi.

Kukaan ei tiedä vielä sataprosenttisella varmuudella mitä kautta syntyy paras lopputulos koronataistelussa. Ensimmäiset tutkimukset jopa viittaavat siihen suuntaan, että koronan sairastaneilla olisi 27 prosenttia tehokkaampi suoja kuin rokotetuilla.

Miksi sitten julistetaan vain yhtä ”totuutta” tunnista toiseen ja päivästä toiseen. Jopa pitkä pätkä tekemällä tehtyä ohjelmaa, kuinka helsinkiläiset imaamit ovat suhtautuneet myönteisesti rokotuksiin - yhtään imamia ei ohjelmassa kuultu. Kuinka rokottamattomat kuormittavat tehohoitohenkilökunnan loppuunpalamisen äärille ja huhujen mukaan kyseisessä sairaalassa on kaksi koronan takia tehohoitoa tarvitsevaa potilasta. Ei välttämättä fakta. Piispa Teemu Laajasalo kehottaa rokottautumaan ja 200 eroaa samana päivänä kirkosta.

Itse en ole rokotevastainen ja olen ottanut molemmat piikit. Minulla on oikein hyviä kokemuksia rokotuksista sekä erinomaisia kokemuksia rokottamattomuudesta. Olen vain yhden ainoa totuuden vastainen ja perin kyllästynyt siihen, ettei viranomaisten ja median mukaan ole muka vaihtoehtoja, vaikkei kukaan vielä tiedä varmuudella mitä tästä seuraa ja kuinka pitkän aikaa. Ja kaikkein vähiten olen salaliittoteorioiden ja muiden korona höpö höpö -juttujen kannattaja, saati levittäjä, nekin ilman mitään todellisia faktoja, pelkkää vääristelevää luulotautia. Viestinnässä ei nyt ihan olla onnistuttu. Kahden vaihtoehdon välillä on valittava puolesta tai vastaan.

Rakentava keskustelu ja erilaisten vaihtoehtojen täysipainoinen huomioiminen veisi asiaa nopeammin ja tasapainoisemmin eteenpäin kuin yhden näennäistotuuden toistaminen tuutin täydeltä.

Entä jos selvitettäisiin vaikka ne ihmistyypit, jotka sairastuvat vaikeaan versioon ja heitä rokotettaisiin ja muut hankkisivat, luontaisen vastustuskyvyn sairastamalla taudin. Sekin olisi yksi vaihtoehto. Tällaisen ajattelun jälkeen saattaisi olla strategiana vaikkapa rankan sokeriveron asettaminen ja rokotus estämään vakavaa versiota vain niille, joiden painoindeksi on yli 30. Ja niille, joilla on muita vakavia perussairauksia. Tai jotain ihan muuta. Tai veron alennus niille, joilla on rasvaprosentti kunnossa. Ihan mitä vaan.

Aiemmassa blogissani jo kirjoitinkin, että luontaisen vastustuskyvyn luominen ja vahvistaminen olisi tärkeää. Mutta eihän se oikein sovi suomalaiseen terveydenhoitoon, että lääkäri määräisi vitamiinia tai muuta elimistöä boostaavaa ainetta. Pohjimmiltaan taitaa olla niin, ettei lääkäreillä ole edes tietotaitoa niiden suositteluun, vaikka olemme maana allekirjoittaneet vuonna 2007 sellaisen EU-sopimuksen, missä täydentävät hoidot ovat samanarvoisia lääkehoitojen kanssa silloin kun on tutkimus tai kliinistä näyttöä.

Johns Hopkinsin lääketieteen laitoksen professori Marty Makary avaa Washington Postin artikkelissa luonnollisen korona-vastustuskyvyn tehoa.

Nyt on julkaistu 20 tutkimusta, jotka osoittavat, että korona-infektio tarjoaa vahvan immuniteetin. Miksi luonnollista vastustuskykyä ei ole sisällytetty terveyspolitiikkaan, hän ihmettelee? Miksi tiede jätetään huomiotta, mutta meitä kehotetaan "luottamaan tieteeseen".

Israelissa tehdyssä 700 000 hengen tutkimuksessa kävi ilmi, että ne, jotka olivat saaneet aiemmin tartuntoja, saivat 27 kertaa pienemmällä todennäköisyydellä toisen oireellisen koronatartunnan kuin rokotetut. Oikea, luonnollinen tartunta suojaa tämän tutkimuksen mukaan paremmin kuin rokotus.

Brittiläisessä Kolumbiassa, Kanadassa, on löydetty koronan vasta-aineita siitä huolimatta, että jotkut heistä eivät ole koskaan saaneet tartuntaa. Siis joku aiemmista flunssista on aktivoinut ihmiskehon myös koronaa vastaan.

Tällä hetkellä tutkimukset osoittavat, että luontainen immuniteetti suojaa vähintään vuoden. Tosin pidemmälle emme voikaan tutkimuksia vielä ulottaa. Asia selviää sitten tulevaisuudessa. Esimerkiksi SARS -tartunnan saaneilla ihmisillä on edelleen vahva vasta -ainetaso noin 17 vuoden kuluttua tartunnasta.

Vasta tulevaisuudessa saamme vastauksia moniin kysymyksiin. Mitä tapahtuu luonnollisen immuniteetin voimalle rokotettujen suhteen? Voivatko rokotetut silti hyötyä infektiosta yhtä paljon kuin rokottamattomat henkilöt, jotka saavat tartunnan? Asioita pitäisi nyt maltillisesti ja tutkien seurata laajasti, jotta kokonaisuus hahmottuisi oikeassa suhteessa. Rokotus on toki hetkellisesti pelastanut monta henkeä – kiitokset siitä, mutta silti ei pitäisi laukata kuin ravihevoset haavoja suussa ja laput silmillä.

Eikä sitäkään pidä unohtaa, että vuonna 2019 lääketeollisuus käytti Yhdysvalloissa lobbaamiseen 219 miljoonaa dollaria.

Tämä on kuultavissa ääniversiona www. finnradio.fm nettiradiossa 25.10.2021 alkaen ma ja ke 07.00 ja 14:00 Suomen aikaan

Kauko Niemi Blogi Onnistuttiinko rokotusviestinnässä? - YouTube

 

Lisää aiheesta

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008342008.html

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000008349588.html

Rokotemainontaan käytetään satojatuhansia euroja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avainsanat: Finnradio, rokotus, korona,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini