Koiranulkoiluttaja löysi ruumiin

Keskiviikko 23.3.2011 - Kauko Niemi


Koiranulkoiluttaja löysi kuolleen miehen talon päädystä eilen aamuna kello 7.45 Helsingin Kontulassa. Miehessä oli ulkoisen väkivallan merkkejä, joten poliisi alkoi tutkia asiaa henkirikoksena. Hän oli ilmeisesti kuollut aamun tunteina, enintään pari kolme tuntia ennen löytöhetkeä, poliisista kerrotaan.

Reilu vuosi sitten koiranulkoiluttaja löysi pitkään kateissa olleen miehen ruumiin. Vilkkaan kävelytien varressa, mutta kuitenkin sen verran sivussa, ettei ilman kunnon hajuaistia tullut havaituksi.

Vuoden sisällä on useiden uutisten ingressissä kerrottu kuinka koiranulkoiluttaja on hälyttänyt palokunnan - milloin asunnon, milloin metsäpalon sammuttamiseen.

Vuosien mittaan palkituista sankarikoirista moni on sellainen, joka lenkillään on ohjannut taluttajansa hukkuneen  tai sairauskohtauksen saaneen ihmisen luo.

Esimerkiksi nakkilalainen, novascotiannoutaja, Ella palkittiin vuonna 2008. Emäntä oli Ellan kanssa tavanomaisella myöhäisellä iltakävelyllä. Yö oli kirkas ja kolea, lämpötila noin 4-7 astella. Ella poikkesi tavalliselta reitiltä sekä meno- että tulomatkalla vieden sinnikkäästi emäntäänsä epätavalliseen suuntaan. Tulomatkalla emäntä myöntyi ja puskien takaa Ella löysi maassa makaavan kylmettyneen miehen, joka todennäköisesti olisi jäänyt siihen koko yöksi ilman Ellaa.

Koiranulkoiluttaja ja koira ovat lyömätön havaintopari. Parhaimmillaan mielettömän hyvä vainu yhdistettynä epätavalliseen aikaan epätavallisella polulla.

Joillekin koiranulkoiluttajalle vain koiran uteliaisuus ja vainuaminen on enemmän harmillista ajanhukkaa kuin koiran suurta nautintoa ja samalla hyödyllistä havainnointia.

Koiran hyvää tuntemusta on sekin, että erottaa milloin haistellaan vaan reviirimerkintöjä ja milloin kiinnostuksen kohteena on jotain muuta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini