Voi tätä tyrkyttämisen määrää

Tiistai 5.4.2011 - Kauko Niemi


Nyt tyrkytetään aatteita, ajatuksia enemmän kuin koskaan. Mieluummin kävelen kerjäläisten ohitse, ne sentään istuvat kaikessa rauhassa, eivätkä tyrkytä mitään.

Tosin suurin osa ehdokkaistakin ymmärtää yskän pienen päänpyörityksen jälkeen ja jättävät rauhaan. Luojan kiitos tämä aatteiden ja tyhjien lupausten tyrkyttäminen loppuu jo kahden viikon kuluttua ja maassa on rauha seuraavat neljä vuotta. Mitä nyt yksi uusi pressa pitää heittää kehiin.

Tällaiseen tilapäiseen tyrkyttämiseen osaa kuitenkin suhtautua väliaikaisen viileästi, etenkin kun ei ole poliittisesti mitään intohimoja suuntaan eikä toiseen. Toki käyn ja olen aina käynyt äänestämässä. Milloin mitäkin puoluetta ja kulloin ketäkin.

Kiitos sille murtomiesamatöörille joka pääsi porraskäytävään soittelemalla ovipuhelimiin. Sen seurauksena tuli niin jyrkät ukaasit, ettei ulko-ovia avata tuntemattomille. Onhan meillä sentään kamera- ja puheyhteys alaovelle. Siis ei ainuttakaan tyrkytyslappua ole pudonnut postiluukusta.

Todellisuudessa politiikkojen tyrkytysvimma on aika vanhanaikaista niin kadulla kuin netissä. He saavat kyllä synninpäästön ja poliittinen muistihan loppuu jo kahden viikon kuluttua vaaleista.

Todellisia tyrkyttäjiä ovat erilaiset tietotekniset palvelut. Miettikääpä vaikka Facebookia avatessa tulee ruudulle kohokohdat. Mistä sellaisia listataan ja millä perusteella. Itse en huomaa mitään logiikkaa koko hommassa. Ja anteeksi kaikki Facebook-kaverini, ei se ole teidän vika, että olette minun kohokohdissa vaikka olen päivityksenne nähnyt jo ajat sitten. Mikä on tämän tyrkytyksen suuri viisaus?

Nokian PC Suite oli mitä parhain pieni, toimiva ikkuna, joka teki juuri sitä mitä sen pitikin tehdä. Nyt ovat Nokian puurot ja vellit sekaisin. Pitäisi olla Ovi Suite samaan asiaan. Mutta nyt tyrkytetäänkin Ovi-kaupan palveluita, jotka eivät voisi vähempää kiinnostaa. Koko tyrkytysmentaali on muuttunut niin ärsyttäväksi, että oli pakko ottaa automaattikäynnistys pois. Ja nyt eivät synkat ole enää täysin hallinnassa. Ketä tämä tyrkytys palvelee?

Muutama päivä sitten latasin Firefox-selaimesta nelosversion, joka ei sitten lähtenytkään pelittämään. Ajattelin tähän hätään kokeilla Internet-Exploreria tai Gromea. Toisen etusivulla kerrottiin Johanna tukiaisen viimeiset käänteet ja toisen etusivulla jostakin jääkiekko-ottelusta. Hetkessä en löytänyt sellaista selkeää nappulaa, jota painamalla voisin siirtyä vain selaimen käyttöön ilman valmiiksi tyrkytettyä vilkkuvan välkkyvää etusivua.

Palvelun ja tyrkyttämisen ero? Palvelussa voin itse helposti valita peruspalikan päälle minua kiinnostavia lisäkilkkeitä. Tyrkyttämisessä tulee tuutintäydeltä roskaa, josta en ole pätkääkään kiinnostunut ja tämän roskan suodattaminen tai poistaminen on äärimmäisen hankalaa.

Keep it simple!

Avainsanat: tyrkyttää,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini